Zware Metalen

13 Aug 2016 Nieuwegein, NL

Details

Time : 20:00
Venue : The Pit Nieuwegein

Inmiddels Pittige Metal gehad, maar daar houden wij het natuurlijk niet bij! Zware Metalen is versie 2.0 met lokale band Drive by Suicide en 3 nieuwe bands die voor ons een spetterende show gaan geven.

DATUM: 13 augustus 2016
TIJDEN: 20:00 – 03:00
SCHADE: €5,-
LINE-UP: DEPOSIT, Drive By Suicide, Malignity (Official) & The Mad Baron

DEPOSIT
Deposit is een vijfkoppige hardcore-formatie ontstaan in 2015. Deze Betuwse band deelt door middel van een eigenzinnige en energieke stijl hun visie met de wereld. Met invloeden uit de punk en metal nemen zij je mee door hun pakkende gitaarriffs, stevige drumpartijen en punchy stemgeluid. Geen poespas maar recht voor z’n raap!

Drive by Suicide
Ze zijn een 4-koppige groove metal band afkomstig uit Utrecht die sinds 2011 een vaste formatie heeft. Drive by Suicide heeft zichzelf vooral op de kaart gezet door hun optreden op het Army of Metal festival met hun energieke en onvoorspelbare performance. Verwacht trashy gitaren, strakke drumgrooves, dikke basslijnen met een knipoog naar hun invloeden onder de perfecte leiding van hun gestoorde zanger die met een debuutplaat in aantocht, je gretig zal meesleuren naar ‘the world of the twisted’!

Malignity
Oorspronkelijk ontstaan in Woerden maar verspreid rond Reeuwijk creëerde deze jongens Malignity. Ieder lid heeft zijn eigen inspiraties en invloeden waardoor er een unieke combinatie is ontstaan van verschillende genres zoals black metal, death metal, metalcore en heavy metal. Momenteel zijn ze druk bezig met het opnemen van een 2e studio album en het maken van een videoclip!

The Mad Baron
Half uit Breda en half uit Utrecht maken deze 5 jongens progressieve metal. Zo brengen ze verschillende invloeden aan genres tot stand en zijn ze geïnspireerd door verschillende artiesten en bands zoals Tool, Karnivool, Opeth, Emperor, Periphery en The Beatles.